9 Şubat 2015 Pazartesi

LAND ROVER DEFENDER 110 AMBULANS GÜNCESİ - SAHİFE 2 - GURBETTE DEFENDER ALMAK

@kaganaybudak tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()


Belki de güncenin ilk sahifesinde cevaplamış olmam gereken soruyla başladık ikinci sahifeye... Kime güvenip de başka bir şehirden Defender alınacak? Bu araçların kendilerine özel bir dolu teknik sorunlarına ek olarak; hor kullanılmışlıktan ve eskilikten kaynaklanan yorgunlukları, satış amaçlı yalandan toplanmış olmaları gibi pek çok sorunla da başbaşa kalıveriyorsunuz pazara çıktığınızda. Niyetimi kesinleştirip makul bir miktar parayı da cebe koyduktan sonra, pek çok ilanda gördüğüm "sorunsuz", "her parçası değişmiş", "muayyer" tabirlerine hiç kulak asmadan 
Sahibinden.com'un satılık Defender sayfasında  araçlara daha dikkatli bir şekilde bakmaya başladım. Zaten "hobi" olarak yılardır favorilerime eklediğim araçlar sayesinde, aşağı yukarı kaç liraya ne durumda bir şeyler bulunabileceğiyle ilgili fikrim oluşmuştu.  Bu arada tabi karar sizin, gene "bence" diyerek başlayacağım bu cümleye, 4 çelik jant ve dişli lastik takılarak fiyatı üçle çarpılmış, "arazi conevarı", "arazinin kralı" başlıklı ilanları ben tıklamadım bile. 


  "SORUNSUZ" DEFENDER

Bir kamu kurumuna yıllarca hizmet verdikten sonra satılığa çıkmış bu araçların aynı zamanda hem "sorunsuz" ve "masrafsız" hem de ucuz olma ihtimali olmayacağını düşünmek için herhalde bir Defender uzmanı olmaya gerek yok, sadece saf olmak yeterli. Amacım, döşemesinden, jantına, ön konsolundan direksiyonuna kadar orijinal ve çok dayak yememiş bir araç bulmaktı. Ha bir de güllü çiçekli koltuk kumaşlarıyla kaplanmamış olsun, çakma sedef kaplama direksiyonu olmasın, içinde MDF raflar olmasın, kaportası baştan yaratılmak zorunda olmasın, bir de içinde motoru olsun! Çok mu zor? Valla zor... Aslında tek istediğim orası burası saçma sapan parçalarla değiştirilmemiş, yürüme ihtimali yüksek olan bir araç bulmak... Zaten ambulans aradığım için de aslında kaportası nispeten düzgün, yürürü ve motoru az üzgün seçeneklerle karşılaşacağımı ümit ediyorum. Bu böyle mi oldu güncenin bir sonraki sahifesinde yazacağım, şimdi şu gurbette ne yaptık da satın aldık ona devam etmeye çalışayım. 
Kaynağa pek yakın bir noktadan satın almadığımı bildiğim için karşılaştığım fiyatların en insaflısının, ihaleye ödenmiş bedellerin 2 katı olmasına da şaşırmıyorum. Allah bilir kaçıncı sahipleri satışa çıkmış mal zaten kaça satılacak?

Hakkını vererek toplanmış olanlar da hak ettikleri paraları istiyorlar, o kadar emeğin o kadar harcamanın karşılığı tabi... Yani şunu unutmayın "sorunsuz" Defender bulamayacaksınız, eğer sorunsuzunu bulursanız, sorunu fiyatı olacak. Belki de sizin için hiç anlamı olmayan bazı kozmetik müdaheleler ve parça değişimleri yüzünden daha fazla para ödemek sorunda kalacaksınız. İşte ben en sade haliyle bir Defender bulma fikrine bunları düşünerek kapıldım.


DEFENDER USTASI MESELESİ

Bursa, Ankara, İzmir, İstanbul, Trabzon ve yakın çevresindeki seçeneklere yoğunlaştım. Tek başıma çıkmışım piyasaya, Otokar yetkili servisinin ya da bilinen bir Land Rover ustasının bulunduğu bir yerden bulayım aracı da başıma daha az bela alayım derdindeyim. Otomobil gazeteciliği yaptığım yıllardan birkaç bağlantı dışında pek tanıdığım da yok. Bir taraftan tanıdıklara haber saldım, bir taraftan da keçiboynuzu misali bilgi bulabildiğim forumlara dadandım.

Yukarıda sıraladığım illerin hepsinde ya yetkili servis var ya da biraz araştırma yaparsanız başka kullanıcıların referanslarıyla isimleri bilinen ustalar var.

Aracı Ankara'da bulup, sahibiyle konuşup ek fotoğraflar ve ek bilgiler aldıktan sonra şehirlerarası yolculuk yapmaya değer bir araçla karşı karşıya olduğuma karar verdim.

Ankara'da araç bakmaya gidecekler için, kendi tanıştığım servisleri, tamircileri ve tedarikçileri sıralıyorum. (
Gitmeden mutlaka randevulaşmanızı öneririm.)

SERVİSLER

Çağdaş Oto - Naci Urgancı (Otokar Yetkili Servisi)
Alınteri Bulvarı 29. Sk. N:70 OSTİM
T: 0 312 354 09 34 - 0 312 385 41 41 - 0 532 614 42 66

Urgancı Oto - Engin Urgancı www.landroverservisiankara.com
Oto Sanayi Sitesi, 1. Cadde, 2539. Sokak, N33, Şaşmaz
T: 0 312 278 07 08

ÇEŞİTLİ HİZMETLER

Elektrik ve Kalorifer Bakımı
Can Oto - Rıfat Olga1. Cad. 2525. Sk. N:12 Şaşmaz0 312 278 01 84 - 0 533 765 56 94

LPG Servisi

Kayra Otogaz Sistemleri - Tufan Ay www.kayraotogaz.com
Uzayçağı Caddesi, 1155. (215.) Sk. N:20 OSTİM
T: 0 312 386 00 00 - 0 537 283 55 55 - 0 552 283 55 55

Land Rover Yedek Parça Satış
Öz Oto - Tümay Üçöz www.landroveryedekparcalari.com
Adres Urgancı Oto ile yanyanadır.
T: 0 212 278 07 08

Lastik
Öztaşdüzer Jant ve Lastik - Turgut Taşdüzer (Askeriyeden çıkma ikinci el lastik de bulabileceğiniz bir adrestir.)
İvedik OSB http://oztasduzer.sahibinden.com/
T: 0 312 395 37 58

NOT:
Türkiye genelindeki Land Rover/Otokar servisleri için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Land Rover Defender ve diğer modellerinin parçalarını tedarik edebileceğiniz bir diğer adres de www.kayalaroto.com.tr'dir. Yerleri İstanbul Yedpa ve Maslak, Ankara Şaşmaz Oto Sanayi.

GELECEK TEFRİKA

Ankara'dan yola çıkıyoruz! Yol öncesi yapılan bakımlar ve İzmir bizi bekler. Bakalım 23 yıl, bizim Defender'dan neler götürmüş?