6 Kasım 2014 Perşembe

16 Kasım İstanbul Maratonu'nda Kimsesiz Çocuklar için 42 km Koşuyorum


Saygıdeğer okuyucu, tembel bir blogcunun yeni bir şey yazması için hayatında gerçekten önemli bir şeyler olması gerekir... Benim ne kadar tembel bir blogcu olduğumu şöyle bir sayfamda gezinerek fark etmenizi rica eder, şu anda çok önemli bir şeyler yazmakta olduğum izlenimine hızla kapılmanızı ümit ederim.

16 Kasım 2014 Pazar günü, hayatımın ikinci maratonunu koşmak için başlangıç çizgisinde yerimi alıyorum. (Ayrıca hayatımın birinci maratonu TCS Amsterdam'ı merak edenler buraya tıklayabilirler, bu maratonda ne derece yaptığımı merak edenler de tam buraya tıklasınlar efendim.)


"Bir maraton koşmanın kilometre grafiği üzerine yerleştirilmiş heyecan raporu", "hiç antrenman yapmadan maraton koşmak" veya "maraton için antrenman yöntemleri" veya "42K boyunca çıktığınız içsel yolculuklar" gibi bir şeyler karaladığım yazılar yazmak aklımdan geçmiyor değil... Şimdilik maratonun doğrudan beni ilgilendiren kısımlarını yazmayı boşveriyor, benim maraton koşmamın doğrudan sizi ilgilendiren kısmını şu şekilde özetliyorum:


"Ben 42 KM koşuyorum, siz bağış yapıyorsunuz, korunmaya muhtaç çocuklar sağlıklı gıda ile besleniyorlar."  


Olayın özeti tam olarak budur. 16 Kasım 2014 Pazar günü, Vodafone 36. İstanbul Maratonu'nda 42,195 km boyunca iyilik peşinde koşacağım.


Ben koşarken sizlerin de Koruncuk Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü "Sağlıklı Gıda Her Çocuğun Hakkı" projesine bağış yaparak katkıda bulunmanızı istiyorum.


Beni şahsen tanıyanlar-bilenler, Rock FM'ciler, Radyo Cografikacılar, eş-dost-akraba üçlemesinden birine dahil olanlar. Lamı cimi yok, sizler bir zahmet doğrudan bu linke tıklayarak bağışınızı aşk ediniz.


"Ne diyor bu adam?","Kimsin sen kardeşim?" ve benzeri tabirleri kullanarak hâlâ blogda seyahat eder durumda olan siz saygıdeğer okuyucular içinse olayın ehemmiyetini naçizane bir çabayla iletmeye çalışayım.


Bağış İçin Koşmak (İyilik Koşusu) ne demek?

Birisi koşar, koştuğunu duyurur ve sizden bir Sivil Toplum Kuruluşu'na bağış yapmanızı ister.

"Sağlıklı Gıda Her Çocuğun Hakkı" Projesi nedir?


Toplanacak her 250 TL'lik bağış, Koruncuk Bolluca Çocuk Köyü'ndeki bir kimsesiz çocuğumuzun bir aylık sağlıklı, organik üretim sertifikalı gıdayla beslenmesi için Buğday Derneği organizasyonuyla kullanılıyor olacak.

Ayrıca köyde, sağlıklı ve organik beslenmeyle ilgili eğitimler verilecek. Çocukların kendi gıdalarını yetiştirmeleri için bahçeler kurulacak.


Organik yaşamın yaygınlaşması, organik ürünleri üreten çiftçi ve çiftliklerin desteklenmesi gibi amaçları da hedefleyen projede, kimsesiz çocukların beslenmesinde kullanılacak ürünler ilk elden tedarik edilerek, piyasanın çok altında bir fiyatla çocuklara ulaştırılacak.

Nasıl Destek Olabilirsiniz?
Projeye sadece Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı kanalıyla bağış yapabilirsiniz. Bağış ödemesi için 2 seçeneğiniz var:



1) Havale/ EFT

Bir Adım Adım koşucusu adına bağış yaptığınız zaman banka havalesi/EFT’nin “Açıklama” alanına şu bilgiyi yazmanız gerekir:

“AA KAYBU (Sizin Adınız)”

Örnek: Koşucu Kağan Aybudak, bağışçı Ahmet Yılmaz ise AÇIKLAMA = AA KAYBU Ahmet Yılmaz


2) Kredi Kartı



16 Kasım sabahı İstanbul Maratonu'nda koşacaklara destek vermek için sokakta olmanız, belki de bitiş çizgisine ulaşamayacağını düşünerek son anda vazgeçmek üzere olan bir koşucuyu biraz daha devam etmesi için motive etmenizi sağlayacaktır.